Kako je nastao PELE gastro bar

LEVA obala Save, na samo tridesetak koraka od reke krije pravi biser. Ušuškan u zelenilu u ulici Brodarska 1, sa široko otvorenom hrastovom kapijom, restoran koji opravdava naziv – “Biser”, negovao je porodičnu tradiciju 25 godine. Nudeći gostima duh Beograda, spaja tradicionalne i inovativne zalogaje, kućnu atmosferu i pozitivnu energiju.

Dani i Peletu Staniću, vlasnicima restorana, “Biser” je druga kuća. Nakon mnogo godina u ugostiteljstvu, u teškom periodu za početke, te 1991. godine, otvorili smo restoran koji i danas opstaje zahvaljujući kvalitetu i porodičnom duhu koji gaji, danas pod novim imenom PELE gastro bar, gde i samo ime govori po kome je dato.

Ambasadori, diplomate, glumci, umetnici bili su gosti ovog restorana. Dolazili, vraćali se… Ipak, njihova imena nećemo okrivati. O njima govore tragovi koje su ostavili, umetničke slike koje krase prijatan ambijent, reči hvale za hranu, uslugu i atmosferu.

– Stalno smo u restoranu i suprug i ja – kaže vlasnica Dana Stanić. – Zahtevno je baviti se ugostiteljstvom, ali je i lepo. Tome smo posvetili život, a o uspehu govore gosti koji nam se vraćaju, jer su nam kvalitet i atmosfera koja vlada ovde jedina reklama koju imamo.

Tatarski biftek koji je pred gostima pripremao Pele Stanić neprevaziđen je, tvrde gosti. Spretno isitnjeni goveđi i konjski biftek i tačno određeni začini čine ovo jelo pravim specijalitetom kuće. Međutim, odabrana jela sa roštilja, jagnjetina i teletina pod sačem, desetine modernih salata, morska i rečna riba, takođe se nadmeću za najbolje predstavnike “Bisera”.
– Italijani koji su boravili u obližnjem hotelu “Hajat” zaljubili su se u naš tatarski biftek. Deset dana su bili u Beogradu, a svakog dana poručivali isto.

PORED ručka koji domaćice posle posla često ponesu kući, naš restoran radi i ketering, pa se naši specijaliteti mogu naći i u domovima Beograđana. Slavske trpeze, i mrsne i posne, takođe mogu biti naših ruku delo, a ko nam jednom pokloni poverenje, ne menja ga lako.

Biser dobija novu svežinu i novo ime -PELE gastro bar, ali zadržava toplinu koju je pružao gostima kao i kvalitet zbog kojeg su se svi vraćali i sve ono što ga i jeste činilo posebnim sve ove godine.

Pogled na reku sa čašom vina u ruci, na stolu kvalitetna hrana, a pored nas ljudi koji te trenutke čine još lepšim. Za sreću je potrebno malo, i radujemo se uvek kada smo mi deo Vaše sreće.

Dodaj komentar

2 Comments on "Kako je nastao PELE gastro bar"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Marko
Guest

Najlepse mesto na kojem sam bio do sad

Marko
Guest

Prelepo mesto

wpDiscuz