Kako je nastao PELE gastro bar

LEVA obala Save, na samo tridesetak koraka od reke krije pravi biser. Ušuškan u zelenilu u ulici Brodarska 1, sa široko otvorenom hrastovom kapijom, restoran koji opravdava naziv – “Biser”, negovao je porodičnu tradiciju 25 godine. Nudeći gostima duh Beograda, spaja tradicionalne i inovativne zalogaje, kućnu atmosferu i pozitivnu energiju.

Dani i Peletu Staniću, vlasnicima restorana, “Biser” je druga kuća. Nakon mnogo godina u ugostiteljstvu, u teškom periodu za početke, te 1991. godine, otvorili smo restoran koji i danas opstaje zahvaljujući kvalitetu i porodičnom duhu koji gaji, danas pod novim imenom PELE gastro bar, gde i samo ime govori po kome je dato.

Ambasadori, diplomate, glumci, umetnici bili su gosti ovog restorana. Dolazili, vraćali se… Ipak, njihova imena nećemo okrivati. O njima govore tragovi koje su ostavili, umetničke slike koje krase prijatan ambijent, reči hvale za hranu, uslugu i atmosferu.

– Stalno smo u restoranu i suprug i ja – kaže vlasnica Dana Stanić. – Zahtevno je baviti se ugostiteljstvom, ali je i lepo. Tome smo posvetili život, a o uspehu govore gosti koji nam se vraćaju, jer su nam kvalitet i atmosfera koja vlada ovde jedina reklama koju imamo.

Tatarski biftek koji je pred gostima pripremao Pele Stanić neprevaziđen je, tvrde gosti. Spretno isitnjeni goveđi i konjski biftek i tačno određeni začini čine ovo jelo pravim specijalitetom kuće. Međutim, odabrana jela sa roštilja, jagnjetina i teletina pod sačem, desetine modernih salata, morska i rečna riba, takođe se nadmeću za najbolje predstavnike “Bisera”.
– Italijani koji su boravili u obližnjem hotelu “Hajat” zaljubili su se u naš tatarski biftek. Deset dana su bili u Beogradu, a svakog dana poručivali isto.

PORED ručka koji domaćice posle posla često ponesu kući, naš restoran radi i ketering, pa se naši specijaliteti mogu naći i u domovima Beograđana. Slavske trpeze, i mrsne i posne, takođe mogu biti naših ruku delo, a ko nam jednom pokloni poverenje, ne menja ga lako.

Biser dobija novu svežinu i novo ime -PELE gastro bar, ali zadržava toplinu koju je pružao gostima kao i kvalitet zbog kojeg su se svi vraćali i sve ono što ga i jeste činilo posebnim sve ove godine.

Pogled na reku sa čašom vina u ruci, na stolu kvalitetna hrana, a pored nas ljudi koji te trenutke čine još lepšim. Za sreću je potrebno malo, i radujemo se uvek kada smo mi deo Vaše sreće.

Business lunch

U centru svih novobeogradskih dešavanja, novootvoreni restoran sa prelepim ambijentom, vrhunskom hranom i najkvalitetnijim vinom, kao i samom pozicijom restorana koju obogaćuje prelepo zelenilo i pogled na reku, Vam omogućava da se izdvojite od gradske vreve, opustite i kvaliteno održite Vaše poslovne sastnake.

U gradu ste, ne možete da nađete mesto gde ćete biti blizu, a opet izdvojeni od gradske buke. PELE gastro bar je pravo mesto za vas jer svojom pozicijom Vam pruža baš ono što ste tražili, dostupnost, a opet i izolovanost od gradskih dešavanja.

Dođite i uverite se u naš kvalitet.
Rezervacije na: +381 60 095 25 25

Tatarski biftek – specijalitet kuće

Već dugi niz godina ono što nas čini posebnim jeste Tatarski biftek, način na koji ga spremamo, kao i kvalitet.
Za sve ljubitelje dobrog zalogaja, preporučujemo da ga probaju.
Nije lako napraviti dobar tatar biftek, za to je potrebna ljubav, znanje, način spremanja i kvalitet mesa.
Spretno isitnjeni goveđi i konjski biftek i tačno određeni začini čine ovo jelo pravim specijalitetom kuće.
Sve je to ono na čemu smo mi radili dugi niz godina. Naša najveća sreća je vaše zadovoljstvo, zato se uvek trudimo da našu ljubav prenesemo na ono što ćemo pred Vas staviti.

Dođite i uverite se u naš kvalitet i odabir mnogih.

“Od ljubavi do vina” svakog petka

Došao je i taj petak, kraj radne nedelje. Vreme je da se opustimo i uživamo, učinimo to uz najbolja vina vrhunskog kvaliteta.

Naporna nedelja prolazi, posvetimo se sebi i onima koje volimo. Pravo mesto za to je PELE gastro bar.
Uz vrhunska vina, laganu muziku i najukusniju hranu, zaboravićete na sve probleme i napore koji su Vas tokom cele nedelje sustizali i napunićete se strpljenjem do sledećeg petka i druženja.

Priroda koja nas okružuje dodatno ulepšava trenutke uživanje kao i reka čije zvuke čujemo dok pijemo vino i smejemo se sa dragim ljudima.

Mi smo spremni za petak, a vi? 🙂